Pääkaupunkiseudun LVI-yhdistysten retki Prahaan

Pääkaupunkiseudun LVI-yhdistyksien perinteinen retki suuntautui tällä kertaan Tśekin pääkaupunkiin Prahaan. Yhteensä kaksikymmentäneljä matkailijaa edustivat HeLVIä, ELVIä, VantaLVIa ja KeLVIä. Tällä kertaa järjestelyistä vastasi Helsingin LVI-yhdistys HeLVI, matkanjohtajanaan Esa Haavisto.

Sateisella Prahan lentokentällä vastassa oli suomalainen opas Jouni oman pikkubussinsa kanssa ja matka jatkui välittömästi kohti Lindabin tehdasta. Markku Uimonen esitteli Lindabin toimintaa yleisesti ja Prahan tehtaan edustaja Jiṙi Zajdl Tśekeissä. Tehdaskierros perehdytti kanavien, kanavaosien, sekä tarvikkeiden valmistukseen sekä erinomaiseen tehtaan ruokalaan. Kaikki viestitti, että tehtaalla on hyvä työmoraali ja työnantaja pitää hyvää huolta työntekijöistään.

Prahan historia viehätti

Iltapäivällä seurasi Prahan kiertoajelu. Sää oli kostea ja vettä satoi tasaisesti mutta se ei haitannut, sillä oppaamme esitteli hienosti kaupunkia ja kertoi hauskasti kaupungin historiaa. Asuttuaan jo yli kymmenen vuotta Prahassa, hän oli opetellut hyvin Prahan historian. Matkalla Prahan vanhimman sisäisen liikenteen asemalta – Masarykovon rautatieasemalta läpi Prahan keskustan aina Kaarlen sillalle kuulimme mielenkiintoisia tarinoita mm. ruutitornista ja astrologisesta kellosta, joka tosin valitettavasti oli osittain korjaustöiden alla.

Prahassa voi yhä nauttia Euroopan aidoimmasta keskiaikaisesta ilmapiiristä. Näkymä Kaarlen sillalta ylös Linnan alueelle on yksi Euroopan kauneimmista kaupunkinäkymistä.
Hotellimme Theatrino sijaitsee mielenkiintoisessa ”Helsingin Kallio”-tyylisessä Zizkovin kaupunginosassa Praha 3 alueella. Hotellin huoneet on sisustettu design-huonekaluilla ja hotellin erikoisuutena on vanha teatterisali, joka toimii nyt aamiaissalina.

Prahassa julkiset kulkuvälineet toimivat hyvin ja niitä on helppo käyttää. Nähtävyydet sijaitsevat laajalla alueella mutta hotellin ei välttämättä tarvitse sijaita keskustassa. Samalla lipulla voi matkustaa kaikissa julkisissa kulkuvälineissä. Lippuja voi ostaa metroasemilta, lippuautomaateista, lehtikioskeista, tupakkakaupoista tai hotellin vastaanotosta.

Suosittelut ravintolalle!

Lauantaina illalla ruokailimme Ravintola ”Portfoliossa” pitkän kaavan mukaan ja ruoka oli erinomaista. Ruokailun aikana Jouni edelleen ansiokkaasti kertoi kaupungista ja sen historiasta. Hyvin levätyn yön jälkeen osa ryhmästämme kävi tutustumassa uudelleen keskustaan ja toiset taas ihailivat maisemia TV-tornista. Tutustuimme tottakai myös paikalliseen putkistoremonttiin hotellin lähellä.

Matkanjohtaja Esa Haavisto, HeLVI ja Jukka Porkka, VantaLVI

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi